Om Sturkas

Jag är resultatet av en förälskelse på 70-talets flower power. Jag är uppvuxen med linsoppa, ärvda kläder, mjuka julklappar, väldigt många syskon och en sträng men älskande mamma. Pappa följde med gröna vågen upp till Norrland, där han blev en skäggig bonde med stickade yllebyxor.

Som 15-åring blev jag och mina syskon moderlösa då mamma hastigt gick bort i cancer. Det blev ett par år med fosterfamilj, barnhem och till slut fick jag mitt första egna boende. Jag blev vuxen, skaffade mig egna livserfarenheter.

Lite efter det jag fyllt trettio mötte jag den stora kärleken. Efter tre månader var jag förlovad och efter ytterligare ett år var jag gift. Livet lekte och vi såg fram emot vårt gemensamma barn. Väntan blev lång… Till slut fick vi beskedet att jag inte kunde bli gravid på vanligt vis, kanske med hjälp av ivf. Sorgen var total! Efter många års väntan fulla med hormoner, sprutor, sjukhusbesök och ständigt återkommande besvikelser hade ett litet embryo bestämt sig för att stanna i min livmoder.

2012 föddes kvinnan i mitt liv, min Eva!

Det var här allt började, under min föräldraledighet hade vi enbart min föräldrapeng att försörja oss på, två vuxna, två barn och en stor hund. Plus två barn som kom alla loven. Många bäckar små blev till en stor å, skulderna blev för stora. Brev från Kronofogden blev en del av vardagen och betalningsanmärkningarna ett faktum. Efter ytterligare några år var skilsmässa oundvikligt och jag flyttade hem till mitt barndomens Järna igen och Eva följde med mig.

Mitt liv har och är inte alltid helt lätt att leva. Men jag är positiv till naturen och väljer att se ljuset istället för mörkret.

Jag vill skriva om mitt liv som är fullt av glädjeämnen men även tuffa motgångar. Ekonomin tar mer plats än önskat då den är bristfällig. Det handlar om att vända på slantarna, planera och prioritera. Jag vill få er att inse att har du bara tålamod så kan du hitta nästan allt du behöver på loppis – bättre för både ekonomin och miljön. Jag fyller min vardag med kreativa projekt som får mig att tro på minna drömmar och glömmer aldrig vikten i att hjälpa de som har det svårare än mig. Tankar och minnen från min barndom är oundvikligt då det är en del av mig och min historia.

Och Eva, min Eva – om henne blir det massor utav. Hon är mitt allt – min ständiga källa till glädje och påminnelse om att aldrig ge upp.

Välkomna till min blogg Sturkas där ni får ta del av mina drömmar: de jag har, de som föll i glömska och de som gick i tusen bitar. Och kampen mot skulderna och målet om att bli skuldfri!

Väl mött/Åsa

Annons

2 tankar om “Om Sturkas

 1. Hej! Har du Drutten kvar? Är den till salu? Jag hade en sådan när jag bar fyra år, under en operation på sjukhuset blev jag av med den. Skulle så Färm vilja ha en ! 😍 // Carin.

  • Hej Carina,
   Jag tror faktiskt att jag redan gett Drutten vidare till någon annan 😦
   Men har precis flyttat och vet faktiskt inte med all säkerhet om jag kanske har packat ner den…
   Men jag tror faktiskt att jag redan har gett bort den.
   Ska snart flytta igen och då kommer jag packa upp alla mina tusen lådor och om jag hittar hen då är det din 🙂
   MVH/Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s